"Kovaa peliä uudesta ydinvoimalasta - Vastarinta on herännyt" kirjoittaa Seura-lehti 7/2008 numerossaan ja käy läpi Kristiinankaupungin asukkaiden ajatuksia ja ydinvoimayhtiöiden valtapeliä "ydinvallasta".
Kovaa peliä myös näin paikallisesti katsoen. Kuten usein on jo todettu alueemme asukkaat on vedetty nappuloiksi mukaa peliin, johon ei ole haluttu ja jossa ei ole voittajia. Paitsi ehkä tuulivoima! Tämän kamppailun myötä tuulivoima nousee suureen arvoon ja halutummaksi vaihtoehdoksi, kuin se olisi ilman näitä tapahtumia ehkä päässyt.
Kalevan mielipideosastolla Reino Temmes kirjoittaa 6.2. ydinvoiman vaikutuksista, jotka Fennovoiman viestintäjohtaja Pasi Natri yrittää kumota tuoreeltaan vastineessaan 8.2 ja väittää, että "ihmiskunnan kannalta ydinvoiman vastustus on vastuutonta". Vastuutonta mielestämme on, että kuntalaisten, asukkaiden ja maanomistajien mielipidettä ei kysytä eikä kuunnella, vaikka sitä monin sanoin, kaikin keinoin ja joka käänteessä yritetään kertoa, niin kuntaan, kuin Fennovoimalle. "Fennovoima esiintyy kuin Euroopan omistaja soveltaen toiminnassaan sanelupolitiikkaa" toteaa Temmes jatkovastineessaan 12.2. Ja sitä sanelupolitiikkaa totellaan Pyhäjoen kunnanhallituksessa, valtuustossa, Raahen kaupunginhallituksessa, Kauppakamarissa ja viimeisimpien tietojen mukaa maakuntaliitoissa ja ympäristökeskuksissa (näin annettiin luottamushenkilöiden ymmärtää ainakin Pyhäjoella).