Pro Hanhikivi ry:lle Luonnonsuojelupiirin ympäristöpalkinto 2009

Pro Hanhikivi -yhdistys on saanut Pohjois-Pohjanmaan Luonnonsuojelupiirin vuoden 2009 ympäristöpalkinnon. Ympäristöpalkinto annettiin Pyhäjoella lauantaina 28.3. luonnonsuojelupiirin kevätkokouksessa ”Pro Hanhikivi –yhdistykselle toiminnasta kotiseudun ja tulevien sukupolvien puolesta”. Luonnonsuojelupiiri toteaa ydinvoimalan olevan jättihanke, joka houkuttelee lyhytnäköisiin pikavoittopäätöksiin. Ydinvoimalla on liikaa raskaita huonoja puolia. Edes ilmastonmuutoksen hillintä ei käy syyksi puoltaa uraanivoimalaa Hanhikiven niemelle tai minnekään muuallekaan. Palkinnon perusteluissa todetaan, että  Pro Hanhikivi-yhdistyksen toiminnan ansiosta ydinvoimahankkeesta on ollut saatavilla muutakin tietoa, kuin mainoslauseita.

Pro Hanhikivi kiittää Luonnonsuojelupiiriä huomionosoituksesta ja saamastaan tuesta.

Tässä samalla myös kiitos kaikille yhdistyksen jäsenille. Mukana tätä työtä tekemässä on ollut ja on "pienten" tavallisten ihmisten VAHVA joukko! Mahtava porukka, joka on uhrannut paljon aikaa yhteisen asian hyväksi!


Pro Hanhikivi ry pitää tärkeänä, että ydinvoimahankkeesta keskustellaan ja että tietoa välitetään monipuolisesti. Yhdistyksen mielestä avointa, laadukasta keskustelua ei ole lupauksista huolimatta järjestetty riittävästi. Vastuu tilaisuuksien järjestämisestä kuuluisi ehdottomasti kunnille ja hankkeesta vastaavalle, mutta koska tilaisuuksia ei muuten järjestetä, niin me teemme sen.

Yhdistyksen seuraava tapahtuma järjestetään Pyhäjoella ensi lauantaina 4. huhtikuuta. Pro Hanhikivi on kutsunut koolle erityisesti alueen päättäjille ja kaikille seutukunnan asukkaille suunnatun ydinvoima-aiheisen paneelikeskustelun, johon osallistuu mm. ympäristöministeri Paula Lehtomäki sekä kansanedustajat Pentti Tiusanen, Unto Valpas ja Heidi Hautala ja muita asiantuntijoita ja järjestöjen edustajia.

Olette kaikki tervetulleita tilaisuuteen!