päivitetty 11.10.09

Ydinvoimapeli ei ole suinkaan vielä pelattu. Tiedotusvälineitä seuraamalla voi hyvin havaita, että peli kovenee ja panokset isonee!

Paikallisesti:
Ydinvoimamaakuntakaavaa yritetään viedä päätökseen Pyhäjoella

Ydinvoimamaakuntakaavaehdotus on asetettu nähtäville. Jos kuntalaisilla tai kenelläkään, jota asia koskee ei ole huomauttamista siitä, etenee kaava hyväksyttäväksi, ensin maakuntahallitukseen, sitten –valtuustoon ja lopulta ympäristöministeriöön. Kuntalaisten viimeisimpiä vaikutusmahdollisuuksia on ydinvoimamaakuntakaavaan vaikuttaminen. Tämän jälkeen kunta vie läpi  yleis- ja asemakaavan, mutta niihin on jo huomattavasti vaikeampi ottaa kantaa, kuin maakuntakaavamuutokseen. Maakuntakaavamuutoksen palautteen antaminen on tehty kohtuullisen helpoksi. Palautteen voi antaa sähköpostilla, palautelomakkeella tai perinteisellä kirjeellä. Ja koska Pyhäjoella ja lähikunnissa on pieni riski antaa palautetta omalla nimellä, yhdistys kokoaa jälleen niiden jäsenten mielipiteet, jotka eivät voi omalla nimellään palautetta antaa.
Jotta tietäisimme, mistä maakuntakaavamuutoksessa on kysymys, asiaa esitellään yleisötilaisuudessa (esittelijänä Olli Eskelinen/ Pohjois-Pohjanmaan liitosta)
keskiviikkona 14.10 Pyhäjoen kunnan virastolla klo 17.00 alkaen. Kaikki tervetuloa mukaan kuuntelemaan.


Vaalirahoitus, ydinvoima ja maankäyttöstrategia puhuttavat Pyhäjoella

Keskiviikkona 14.10 maakuntakaavaehdotuksen esittelyn jälkeen ja ennen valtuuston kokousta klo 18.45 järjestetään Pyhäjoella poikkeuksellinen hallituksen kyselytunti.

Kunnanhallitukselta on kysytty maankäyttöstrategian laatimisen aloittamisesta, sen ohjausryhmän kokoamisesta, aikataulusta ja kuntalaisten osallistumisesta strategian luomiseen.

Toinen kysymys koskee menneiden kunnallisvaalien vaalirahoitusta ja sitä jättivätkö kaikki valtuutetut selvityksen, niin kuin vaadittu oli.

Kolmas kysymys liittyy ydinvoimaa Pyhäjoelle ajavan yhteistyöryhmän toimitaan. Yhteistyöryhmään kuuluu ympäristökuntien virka- ja luottamushenkilöltä.  Pyydämme selvitystä siitä osallistuuko kunta yhteistyöryhmän toiminnan rahoittamiseen, vai mistä toimintaan käytetyt varat tulevat.

Tilaisuus, kuten valtuuston kokouskin on yleisölle avoin. Tervetuloa!

********************************
"Kunnan tiedotuslehti Kuulumiset”

Kuulumiset lehti Pyhäjoella pitää perin erikoista linjaa uutisoinnissaan ja jutuissaan.

Lehti on koululaisten toimittama ja on korostettu, että jutut eivät ole koululaisten mielipiteitä, siispä esimerkiksi
Pro Hanhikiven juttuun messulehdessä vaadittiin allekirjoittajat, pelkkä yhdistyksen nimi ei riittänyt. Pro Hanhikiven mielipidejutut tai uutiset eivät yleensä kelpaa tai mahdu lehteen, joten yhdistys on joutunut pää osin ostamaan maksullisia ilmoituksia saadakseen tietoa esille. Myös maksullisia ilmoituksia on jätetty julkaisematta, kuten yhdistyksen kesätoivotus, joka piti tulla Kesäkuulumisiin.

Kun kyseessä on päätoimittajien kirjoitukset tai jopa mainoksen kaltainen Fennovoiman juttu, ei siinä ole tarpeen olla jutun kirjoittajaa, saati mainintaa mainos. Esimerkkinä Kuulumisten lehti vk 41 sivu no 3.

********************************