Maakuntahallitus hyväksyi Hanhikiven ydinvoimamaakuntakaavaehdotuksen äänin 9-3 ja esittää maakuntavaltuustolle, että se hyväksyy ydinvoimamaakuntakaavan.
- - - - - - - - - - 
 
  
Onko ydinvoimamaakuntakaavan laadinnassa liiaksi kiirehditty?
 
Lausunnot ja muistutukset maakuntakaavaehdotukseen tuli jättää 30.10.2009 mennessä, samana päivänä, jolloin kaavoitukseen kiinteästi liittyvät Fennovoiman hankkeen YVA-lisäselvitykset julkaistiin. Lausunnoissa ei siis ole voitu huomioida lisäselvitysten esille tuomaa tietoa.
Uusi kaavaehdotus (18.1.2010) ei ole ollut nähtävillä, eivätkä osalliset ole saaneet mahdollisuutta antaa lausuntoja uuteen ehdotukseen. 
 
Selvitysten ja YVA/PAP-lausuntojen perusteella ydinvoimalan rakentamisen salliva maakuntakaavaehdotus on valtakunnallisten alueidenkäyttötavoitteiden vastainen ja voimassa olevan kaavan useita kaavamerkintöjä koskevien suunnittelumääräysten vastainen. Lisäksi kaavaehdotus on EU:n luonto-, lintu- ja todennäköisesti myös vesipuitedirektiivien vastainen.
 
Kansallisesti ja koko EU:n alueella erittäin uhanalaiseksi luokitellun, yhtenäisenä ja luonnontilaisena esiintyvän luontotyypin esiintymisalueen tuhoamista tai heikentämistä ei pidä hyväksyä. Alueella esiintyy lisäksi useita kansallisen ja EU:n lainsäädännön mukaan suojeltavia kohteita ja eliölajeja.     
 
...
Maakuntahallituksen puheenjohtajan kommentoi Yle Oulun haastattelussa, että ympäristökeskus on lausunnossaan pohtinut tarkasti luontoarvoja, joita Hanhikiven alueella on.
Ympäristökeskuksen lausunto Natura-arviosta, johon uudessa kaavaehdotuksessa viitataan, koskee vain Hanhikiven alueen lähistöllä olevia Natura-alueita, ei varsinaista suunniteltua ydinvoimala-aluetta ja muita ympäröiviä alueita. 
Pohjois-Pohjanmaan ympäristökeskuksen lisälausunto (PAP) koskee suunnittelualuetta.