Kansallis- ja luonnonpuistot ovat kansallisomaisuuttamme. http://www.adressit.com/kansallisomaisuus

Kansallis- ja luonnonpuistot kuuluvat meille kaikille! Niiden virkistysarvoa, goodwiliä ulkomailla ja aineettomia arvoja ei voi rahassa mitata. Mitä voidaan mitata rahassa on se panostus, mitä me haluamme tämän kansallisomaisuuden hoitoon sijoittaa.

Metsähallitus on valtion liikelaitoksena tämän omaisuuden vartija ja vaalija. Metsähallituksen luontopalvelut takaavat kaikille turvallisen ja elämyksellisen luontokokemuksen luonnon- ja kansallispuistoissa.
Luontopalvelut ylläpitävät esimerkiksi reitistöjä, huolehtivat polttopuut tulipaikoille, hoitavat jätehuollon sekä valvovat puistoja.

Ilman Metsähallituksen toimintaa luonnon kuluttaminen lisääntyy. Ei ole vaikea nähdä, mitä tapahtuu, kun matkailijat alkavat hankkia esimerkiksi polttopuunsa luonnosta ja täytyyhän ihmisten "hoitaa oma luontonsa luonnossakin". Tämä on paluuta menneisyyteen, vanhoja jätteitä löytyy luonnosta vieläkin ajalta, jolloin ei tuotettu Metsähallituksen palveluita.

Metsähallituksen luontopalveluilta on valtion budjettiesityksessä vähennetty 3,1 miljoonaa euroa, tämä yhdessä tuottavuustavoitteen 2 miljoonan euron säästön kanssa vaarantaa ne toiminnot, millä kansallis-
ja luonnonpuistoja ylläpidetään.

Me kaikki omistamme tämän kansallisomaisuuden jota Metsähallitus hoitaa. Me emme halua, että kansallisomaisuus ja sen arvo sekä aineettomat arvot vaarantuvat! Leikkaukset valtion budjetissa on estettävä!