OULUN SOSIAALIFOORUMI SYYSKUUSSA 2011

Oulun ja Pohjois-Suomen ensimmäinen sosiaalifoorumi järjestetään viikonloppuna 10.–11. syyskuuta 2011. Tapahtuma on osa maailmanlaajuista sosiaalifoorumiliikettä. Foorumin järjestäjät uskovat oikeudenmukaisempaan, kansanvaltaisempaan ja tasa-arvoisempaan maailmaan.

Sosiaalifoorumi kerää yhteen erilaisia kansalaisia, järjestöjä ja ryhmiä keskustelemaan sekä toimimaan paremman tulevaisuuden puolesta. Se pyrkii lisäämään tietoa maailman ilmiöistä ja aktivoimaan ihmisiä kansalaistoimintaan.

Oulun sosiaalifoorumissa on useita seminaareja, työpajoja sekä näyttely- ja esittelytilaa mm. järjestöjen käyttöön. Oulun evankelis-luterilainen seurakunta antaa keskustassa (Isokatu 17 ja Kajaaninkatu 6) sijaitsevat toimitilansa foorumin käyttöön. Lauantaina Kirkkotorin koulutuskeskuksessa pidettävässä iltajuhlassa esiintyy Jukka Takalo.

Sosiaalifoorumin järjestää kansalaistoimikunta, johon ovat tervetulleita kaikki yksityishenkilöt ja järjestöt, jotka yhtyvät Maailman sosiaalifoorumin periaatteisiin. Mukana onkin lukuisiin erilaisiin poliittisiin ja sosiaalisiin tavoitteisiin sekä maailmankatsomuksiin sitoutuneita tahoja.

Vuosi 2011 on EU:n vapaaehtoistoiminnan vuosi, mikä toteutetaan kaikissa EU-jäsenmaissa. Oulun sosiaalifoorumi edustaa osaltaan pohjois-suomalaista ruohonjuuritason kansalaisyhteiskunnan vapaaehtoistoimintaa.

Foorumin ohjelma varmistuu elokuun lopussa. Alustajiksi ovat lupautuneet mm Jouko Jokisalo, Anna Kontula, Terho Pursiainen ja Reko Ravela. Suunnittelun kuluessa on mukaan tullut koko ajan uutta väkeä sekä uusia ideoita Seuraava kaikille avoin suunnittelukokous pidetään keskiviikkona 10.8 klo 18.00 Hyvän mielen talolla (Puusepänkatu 4).

http://oulunsosiaalifoorumi.fi