Tiedote 15.2.2012, julkaisuvapaa heti

Hanhikivipäivillä purnataan ja patikoidaan toukokuussa

Hanhikivipäiviä vietetään jälleen Pyhäjoella 5.-6. toukokuuta. Kaksipäiväiseksi laajeneva koko perheen tapahtuma tuo paikkakunnalle monipuolisen kattauksen kulttuuria, luontoelämyksiä, asiaohjelmaa ja markkinatunnelmaa. Pro Hanhikivi -yhdistyksen järjestämän tapahtuman teemana on tänä vuonna “Risukko vieköön”, joka nostaa esiin Hanhikiven niemen monimuotoisen luonnon ja muistuttaa, mikä arvo ryteiköillä voi olla.

Pro Hanhikivelle tyypillistä valittamistakaan ei Hanhikivipäiviltä ole unohdettu, vaan se on ulkoistettu.
– Paikalle on tilattu puolankalainen Valituskuoro Puolangan Purnaajat, joka on luvannut valittaa kaikesta ja omien sanojensa mukaan “madaltaa entisestään surkean tapahtuman taiteellista tasoa”, yhdistyksen puheenjohtaja Helena Maijala kertoo.

Teatterin saralta Hanhikivipäivillä nähdään pohjoiskarjalaisen Rospuutto -ammattiteatteriryhmän ekologinen trilleri Sarasvatin Hiekkaa, joka perustuu Risto Isomäen samannimiseen romaaniin. Esityksessä eräänlainen kansanvalistusjoukko juoksee valtakuntaa ristiin rastiin kertomassa siitä, mitä tapahtuu jos maailma alkaa ilmastonmuutoksen yllättävien vaikutusten alla rakentaa ydinvoimaloita rannikoille. Hyviä arvosteluja keränneen esityksen on dramatisoinut ja ohjannut Hanna Kirjavainen.

Tapahtumaviikonlopun asiaohjelmapuolta edustaa Pauhasalissa järjestettävä energia-aiheinen seminaari, jonka vastapainoksi jaloitellaan luontoretkillä Hanhikivellä. Lisäksi luvassa on mm. luontopuuhaa lapsille, toukotori sekä Hanhikivi-aiheinen valokuvanäyttely.

Tapahtuman tärkein tavoite on tarjota mahdollisuus tutustua Hanhikiven niemeen.
– Ihmiset läheltä ja kaukaa ovat olleet kiinnostuneita näkemään paikan ja tutustumaan tilanteeseen, joten tapahtuma vastaa suoraan kysyntään. Lisäksi haluamme järjestää jäsenillemme vaihteeksi jotain mukavaa yhteistä ohjelmaa, Maijala toteaa.

Hanhikivipäivien tarkempi ohjelma aikatauluineen julkaistaan maaliskuussa.

Lisätietoja:
pro.hanhikivi@omanetti.fi