Raahen Seudun uutisen (13.3) mukaan "maanhankinta etenee Hanhikivellä" ja Pohjolan sanomien uutisten (16.3) mukaan "Pyhäjoella Fennovoima on vuokrannut kunnalta 52 hehtaarin kokoisen tontin Hanhikiven alueelta. Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Markku Kestilä (kesk) kertoo, että yhtiö on myös pääsemässä sopuun yksityisen maanomistajan kanssa toisesta samankokoisesta alueesta."

Halusimme tietää miten tämä voi olla mahdollista, kun maanomistajat eivät tiedä asiasta mitään.

Fennovoiman paikallistoimistolla Sauli Herva ei voinut vahvistaa lehtien tietoja, kun ei ollut asiasta tietoinen. Puhelinyhteyden kautta kiinteistöjohtaja Timo Kallio myönsi, että uutisointi on virheellistä, koska hänen nimenomaisen lausuman mukaan Fennovoima ei voi vielä julkaista hankkineensa kunnan omistamaa maa-aluetta, koska valtuuston päätös ei ole vielä lainvoimainen, eikä maanhankinta ole Hanhikivellä edennyt.

Fennovoima ei myöskään ole neuvotellut Hanhikiven yksityisten maanomistajien kanssa, kuten Pohjolan sanomissa väitettiin, totesi Timo Kallio.

Pohjolan Sanomissa myös väitettiin, että " Pro Hanhikivi -liike keräsi viime vuonna ydinvoimalan rakentamista vastustavan adressin, jonka allekirjoitti 546 kuntalaista."

Oikeasti on niin, että kuntalaiset keräsivät kansanäänestysvaatimukseen viikon kuluessa 546 allekirjoitusta. Vaatimuksessa ei otettu kantaa asian puolesta tai vastaa, vaan ainoastaan siihen, että tällaisessa asiassa pitäisi kuunnella kuntalaisten mielipidettä ja järjestää neuvoa-antava kansanäänestys, ennen kuin mitään päätöksiä tehdään.

**********
Hanhikiven ydinvoimalaa vastustavan nettiadressin on allekirjoittanut 1900 henkilöä.

Pro Hanhikivi- yhdistyksellä on 125 jäsentä