Palaute Hanhikiven ydinvoima-alueen yleis- ja asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta (OAS) on annettu 5.9.08.

---------------

Palaute Fennovoiman YVA-selostuksen luonnosvaiheeseen on annettu 1.9.08.

---------------

Palaute Hanhikiven ydinvoimamaakuntakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta (OAS) on annettu 26.8.08.

---------------

Seuraavaksi

Hanhikiven ydinvoimalan yleis- ja asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) on nähtävillä ja siihen voi antaa lausuntoja tai palautetta joko kunnanhallitukselle (Pyhäjoella), kaupunginhallitukselle (Raahessa), kaavaa tekevälle konsultille tai esittää neuvottelun käymistä seuraavasti:

Osallisilla on maankäyttö- ja rakennuslain (MRL 64 §) nojalla oikeus ennen kaavaehdotuksen asettamista julkisesti nähtäville esittää alueelliselle ympäristökeskukselle neuvottelun käymistä osallistumis- ja arviointisuunnitelman riittävyydestä.

Palautetta osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta voi antaa koko kaavoitusprosessin ajan.

Kaavoitusprosessin aikataulu puuttuu OAS-selostuksesta! Palautetta on syytä antaa välittömästi.

---------------

Fennovoiman ympäristövaikutusten arviointi (YVA) on loppusuoralla. Seurantaryhmän kokous oli ke. 27.8.08, jossa esiteltiin luonnosta. Luonnoksesta saa antaa palautetta 2.9 mennessä (luonnos n. 500 sivua). Valmiin selostuksen pääsee jokainen tarkastamaan ja siitä antamaan jälleen palautetta, kun se tulee aikanaan nähtäville TEM:n sivuille.