Yhdistyksen  sivustolla vieraillee päivittäin keskimäärin n. 30-50 henkilöä, maaliskuun alusta kirjautunut yhteensä n. 8700 käyntiä, vilkkain kuukausi ollut toukokuu, jolloin oli 1847 käyntiä.

************

Yli puolet vastustaa lisäydinvoiman rakentamista

Taloustutkimuksen YLE Uutisille tekemän kyselyn mukaan 55 prosenttia suomalaista on sitä mieltä, ettei maahan pidä rakentaa lisää ydinvoimaa. 38 prosenttia on puolestaan rakentamisen kannalla. Lähde: Yle uutiset 4.9.09

************

Tutkija: Ydinvoiman lisärakentaminen merkitsisi sähkön vientiä

Professori Peter Lund Teknillisestä korkeakoulusta arvioi, että jos Suomeen rakennettaisiin jopa kolme uutta voimalaa suurinvestointeina, eivät voimalat jäisi tyhjän pantiksi vaan se johtaisi siihen, että Suomesta ryhdyttäisiin viemään sähköä ulkomaille.
...
- Pitäisi avoimesti myöntää, mitä vienti tarkoittaa. Sehän on kääntäen sama kuin että toisimme ydinjätettä Suomeen. Tuottaisimme siis muille ydinenergiaa, jonka he muuten tuottaisivat itse, ja ydinjätteet tulisivat Suomeen käsiteltäviksi, Kyllönen sanoo.

Professori Lund puolestaan kaipaa energiakeskusteluun myös muita vaihtoehtoja, sillä voimakas ydinvoimaan sitoutuminen veisi rahoitusta ja toimintaedellytyksiä muilta energiamuodoilta.

Lähde: Yle uutiset 4.9.09

---------

Tätähän mekin yritimme kertoa myös Pyhäjoen päättäjille jo reilun vuosi sitten Silloin (ja viimeiseen asti) asia vielä kiellettiin jyrkästi. Mitähän he nyt asiasta ajattelvat, kun se on noussut ihan valtakunnan puheenaiheeksi?