Tähän mennessä 18 kansanedustajaa vastannut kyselyyn.
********************

Tuuliatlas: Hyviä tuuliolosuhteita myös sisämaassa
Työ- ja elinkeinoministeriö, Tiedote 324, 24.11.2009

Vasta valmistuneen Tuuliatlaksen mukaan Suomen parhaat tuuliolot löytyvät Ahvenanmereltä ja Suomenlahdelta. Myös sisämaassa on runsaasti hyviä tuuliolosuhteita, kun mennään korkeuksille 100–150 metriä ja siitä ylöspäin. Nykyisten tuulivoimaloiden tuotantokorkeuksilla suurimmat tuulennopeudet mitataan talvikuukausina.

Tuuliatlaksessa on kartoitettu Suomen tuuliolosuhteet maalla ja merellä. Tuuliatlaksen valmistuminen tukee hallituksen ilmasto- ja energiastrategian tavoitteita, joiden mukaan tuulivoiman tuotannon pitäisi vuonna 2020 olla 20-kertainen nykytasoon verrattuna. Tuuliatlaksen tuottamat tuulisuustiedot ovat tärkeitä, jotta rakentaminen voidaan suunnata mahdollisimman edullisille alueille. Tuuliolosuhteiden tarkempi kartoitus mahdollistaa tuulivoimarakentamisen kaavoituksen käynnistämisen laaja-alaisesti myös sisämaassa.

Tuuliatlas avataan käyttöön 25.11. klo 17.00, ja sen tiedot ovat vapaasti kaikkien käytettävissä www.tuuliatlas.fi -sivuston kautta.
 
Koko tiedote TEM:n sivuilla:
http://www.tem.fi/?s=2471&89519_m=97403

*********************

Vuoto ydinvoimalassa Yhdysvalloissa
Lähde: Yle 23.11.09
Radioaktiivinen vuoto aiheutti hälytyksen lauantaina Three Mile Islandin ydinvoimalassa Yhdysvalloissa. 150 työntekijää evakuoitiin vuodon takia, mutta se ei aiheutunut yleistä vaaraa, sanoi ydinturvallisuudesta vastaava virasto sunnuntaina.
Radioaktiivisen vuodon alkuperä ja syy ovat yhä hämärän peitossa. Tutkimukset syyn selvittämiseksi jatkuvat.
Three Mile Islandin ydinvoimalassa tapahtui vuonna 1979 Yhdysvaltain historian pahin ydinturma. Reaktorin ytimen osittainen sulaminen säikäytti yhdysvaltalaiset, eikä maahan ole sen jälkeen rakennettu yhtään ydinvoimalaa.
Koko uutinen:
http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2009/11/yhdysvalloissa_lieva_vuoto_ydinvoimalassa_1176086.html?origin=rss