Viime torstaina Fennovoiman rakentamisjohtaja Timo Kallio esitteli Oulussa Kauppakamarin järjestämässä tilaisuudessa yrittäjille ja muille kuulijoille jo tutuksi tulleita asioita ydinvoimalahankkeen aikataulusta. Tilaisuudessa kuultiin myös yleispiirteistä tietoa siitä, kuinka Pohjois-Suomen yritykset voisivat yrittää pyrkiä hankkeeseen mukaan.

Sen paremmin Kallion kuin paikalla olleiden yrityselämän edustajien suusta ei kuultu enää yliampuvia hehkutuksia hankkeen vaikutuksista kotimaiseen työllisyyteen. Kallio myös varoi yksityiskohtaisia viittauksia hankkeen tavoiteltuun aikatauluun tai rakentamisluvan edellytysten mahdolliseen täyttymiseen tai täyttymättä jäämiseen. Kysyttäessä Kallio kertoi Hanhikiven ydinvoima-asemakaavassa varatun tilaa kahdelle laitosyksikölle, vaikka mitään suunnitelmia Hanhikivi 2:n suhteen ei (vielä) ole olemassa. Hanhikiven maanomistusoloja koskevan kysymyksen Kallio väisti vetoamalla hankintaprosessin keskeneräisyyteen ja kiisti koskaan lausuneensa, ettei Fennovoima tarvittaessa pyrkisi pakkokeinoihin maanhankinnassa.

Tilaisuuden päätyttyä Pro Hanhikiven Hanna Halmeenpää jututti Fennovoiman viestinnästä vastaavaa Maira Kettusta ja Timo Kalliota, kehottaen yhtiötä esitteissä olevien kauniiden korulauseiden mukaisesti tärkeiden naapurisuhteiden hoitamiseen oikeassa paikassa, Parhalahden kylässä, ei kunnantalolla. Timo Kallio lupasi viedä viestiä yhtiössä eteenpäin, myös johtaja Tapio Saarenpäälle, joka ei tiettävästi koskaan ole näyttäytynyt Parhalahdella.